Fındıklı pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi: Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi, 70 gram tereyağı, 15-20 adet iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao. Yapılışı: 1. Bisküvileri elinizde 3-4 parçaya ayırın. 2. Tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın. 3. Şekerli yağı geniş bir karıştırma kabına alın, kakaoyu ekleyip iyice yedirin. 4. Dövülmüş fındıkları bu karışıma ekleyin ve sütü ilave edin. 5. Kırılmış bisküvileri de karıştırma kabınıza alıp bastırarak karıştırın, tüm bisküvilerin karışıma bulanmasını sağlayın. 6. Silikon kaplarda donduracaksanız kalıba işlem uygulamaya gerek yok, pasta karışımını kalıplara bastırarak ekleyin ve streç film ile sarın. 7. Buzluğa kaldırın ve en az 4-5 saat dondurun. 2. Çikolatalı ve Fındıklı Pasta Tarifi: Malzemeler: 6 yumurta akı, 250 gr toz fındık, 250 gr toz şeker, bir tutam tuz, krema için 200 ml krema, 250 gr sütlü çikolata, 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi. Yapılışı: 1. Yumurta aklarını büyük bir cam kaseye alın, üzerine bir tutam tuz serpip kar gibi olana kadar mikserle çırpın. 2. Toz fındık ve şekeri başka bir kapta harmanlayın, yumurta aklarına yavaşça ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın. 3. Üç tane kare şekilli fırın kalıbına yağlı kağıt yerleştirin, malzemeyi kalıplara paylaştırın. 4. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 5. Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın, üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın. 6. Kıvamının koyulaşması için buzdolabında 40 dakika bekletin. 7. Fındıklı katları tezgaha alın, aralarına çikolatalı kremayı sürüp 3 katlı pasta yapın. 8. Son