Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı pasta yapmak için iki farklı tarif:
- Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi:
- Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi, 70 gram tereyağı, 15-20 adet iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao 1.
- Hazırlanışı:
- Bisküvileri 3-4 parçaya ayırın 1.
- Tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın 1.
- Geniş bir karıştırma kabına şekerli yağı alın, kakaoyu ekleyip iyice karıştırın 1.
- Dövülmüş fındıkları ekleyin, ardından sütü ilave edin 1.
- Kırılmış bisküvileri de ekleyip bastırarak karıştırın 1.
- Silikon kaplarda donduracaksanız kalıba işlem uygulamaya gerek yok, karışımı kalıplara bastırarak ekleyin ve streç filmle sarın 1.
- Buzlukta en az 4-5 saat dondurun 1.
- Çikolata sos, Hindistan cevizi, fıstık veya fındık kırığı ile servis edebilirsiniz 1.
- Fındıklı Çikolatalı Pasta Tarifi:
- Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 büyük çay bardağı sıvı yağ, 1 büyük çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı un, 1,5 su bardağı süt (keki ıslatmak için), 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt (krem şantiyi çırpmak için), 1 çay bardağı iri dövülmüş fındık, toz antep fıstığı (süsleme için) 2.
- Hazırlanışı:
- Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle köpürene kadar karıştırın 2.
- Sıvı yağ, süt ve kakaoyu ekleyip karıştırın 2.
- Un ve kabartma tozunu ilave edin 2.
- Yağlanmış dikdörtgen bir borcama karışımı dökün ve 180 derece fırında pişirin 2.
- İlk sıcaklığı çıkınca 1,5 su bardağı sütü her yerine dökün 2.
- Sütle çırpılmış krem şantiyi üzerine sürün 2.
- Ganaj için kremayı ısıtıp içinde çikolatayı eritin, fındık ekleyip pastanın üzerine dökün [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: