Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı pasta yapmak için iki farklı tarif önerisi:
- Fındıklı Mozaik Pasta Tarifi 1:
- Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi, 70 gram tereyağı, 15-20 adet iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı soğuk süt, 5 yemek kaşığı toz şeker, 3 yemek kaşığı kakao 1.
- Yapılışı:
- Bisküvileri elinizde 3-4 parçaya ayırın 1.
- Tereyağını eritin, şekeri ekleyin ve karıştırın 1.
- Şekerli yağı geniş bir karıştırma kabına alın, kakaoyu ekleyip iyice yedirin 1.
- Dövülmüş fındıkları bu karışıma ekleyin ve sütü ilave edin 1.
- Kırılmış bisküvileri de karıştırma kabınıza alıp bastırarak karıştırın, tüm bisküvilerin karışıma bulanmasını sağlayın 1.
- Silikon kaplarda donduracaksanız kalıba işlem uygulamaya gerek yok, pasta karışımını kalıplara bastırarak ekleyin ve streç film ile sarın 1.
- Buzluğa kaldırın ve en az 4-5 saat dondurun 1.
- Çikolatalı ve Fındıklı Pasta Tarifi 2:
- Malzemeler: 6 yumurta akı, 250 gr toz fındık, 250 gr toz şeker, bir tutam tuz, krema için 200 ml krema, 250 gr sütlü çikolata, 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi 2.
- Yapılışı:
- Yumurta aklarını büyük bir cam kaseye alın, üzerine bir tutam tuz serpip kar gibi olana kadar mikserle çırpın 2.
- Toz fındık ve şekeri başka bir kapta harmanlayın, yumurta aklarına yavaşça ekleyip yavaş hareketlerle karıştırın 2.
- Üç tane kare şekilli fırın kalıbına yağlı kağıt yerleştirin, malzemeyi kalıplara paylaştırın 2.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin 2.
- Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynama noktasına gelmeden ısıtın, üzerine çikolatayı ekleyip karıştırın 2.
- Kıvamının koyulaşması için buzdolabında 40 dakika bekletin 2.
- Fındıklı katları tezgaha alın, aralarına çikolatalı kremayı sürüp 3 katlı pasta yapın 2.
- Son
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: