Tarçınlı ve zencefilli dondurma yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır: 1. Tarçınlı Dondurma Tarifi: - Malzemeler: 400 ml çiğ krema, 400 ml süt, 1 ¾ su bardağı toz şeker, 6 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı tarçın, vanilya. - Yapılışı: Sütü vanilya ile kaynatın ve ılımasını bekleyin. Toz şeker, yumurta sarıları ve tarçını çırparak karıştırın. Ardından kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı ılınan süte ekleyip hepsini birlikte 1 taşım kaynatın. Dondurmayı geniş bir kaba alıp yarım saat derin dondurucuda soğutun, ardından el mikseriyle karıştırıp tekrar derin dondurucuya koyun. Bu işlemi en az 3-4 kez tekrarlayarak dondurmanın daha kremamsı ve pürüzsüz olmasını sağlayın. 2. Zencefilli Dondurma Tarifi: - Malzemeler: 250 g vanilyalı dondurma, 50 g soyulmuş badem, 170 g toz şeker, 2 yemek kaşığı su, 25 g tereyağı, 1 yemek kaşığı bal, 30 g toz şeker, ¼ tatlı kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 15 g un. - Yapılışı: Tereyağı, bal ve toz şekeri bir sos tenceresinde eritin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine daireler şeklinde yayın ve fırında 12-14 dakika pişirin. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın.