Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelli top dondurma yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 litre süt 1
- 1 su bardağı şeker 1
- 2 tatlı kaşığı salep 1
- 1 tatlı kaşığı nişasta 1
- 400 g şeker (karamel için) 2
- 150 g tereyağı (karamel için) 2
- 230 ml krema (karamel için) 2
Yapılışı:
- Karamel Hazırlığı: Şekeri bir tencereye alarak eritip karamel haline getirin 2. Önce kremayı yavaş yavaş ekleyin ve tereyağını da ilave ederek hızlı bir şekilde çırparak 1-2 dakika süreyle köpürene dek pişirin 2. Son olarak tuzu ekleyin ve altını kapatıp soğumaya bırakın 2.
- Dondurma Karışımı: Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın ve vanilyayı ekleyin 2. Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin ve düşük ısıda, bir kaşığın arkasını kaplayacak kıvama gelene dek çırparak pişirmeye devam edin 2.
- Donma İşlemi: Karışımı süzgeçten geçirin ve üzerini kapatıp soğumaya bırakın 2. Soğuyan dondurma karışımını hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her saat başı bir çırpma teli aracılığıyla karıştırın 2.
- Servis: Donma noktasına gelmeden hemen önce aralara bir sıkma torbasına aldığınız karameli ilave edin ve tamamen donması için bir gece dondurucuda bekletin 2. Donduktan sonra dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin 2.
Alternatif olarak, karamelli dondurma tarifi şu şekilde de yapılabilir:
- Bir tavaya toz şekeri ekleyin ve orta ateşte eritin 3. Şeker eriyip altın rengi almaya başlayınca tereyağını ekleyin ve karıştırın 3.
- Kremayı azar azar ekleyin ve sürekli karıştırın 3. Sos koyulaşana ve pürüzsüz hale gelene kadar pişirin 3. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın 3.
- Bir tencereye süt, toz şeker ve vanilyayı ekleyin 3. Orta ateşte kaynatın 3. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın 3.
- Soğuyan süt karışımına kremayı ve soğumuş karamel sosunu ekleyin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: