Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karamelli top dondurma yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 400 ml süt 1;
- 1 paket kaymak tadında krem şanti 1;
- 3/4 çay bardağı toz şeker 1;
- 2 çorba kaşığı yoğurt 1;
- 1 paket vanilya 1.
Karamel sos için:
Yapılışı:
- Krem şantiyi derin bir kaba boşaltın, 200 ml sütü ekleyin ve çırparak dolapta soğumaya bırakın 1.
- Derin bir tencereye 200 ml süt, şeker ve vanilyayı alın, ocağın altını açın 1.
- Kısık ateşte karıştırarak pişirin 1.
- Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın 1.
- Ilıması için bir kenarda bekletin ve ılındıktan sonra içine yoğurdu ilave edin 1.
- Karıştırın ve soğumasını bekleyin 1.
- Dolaptaki soğumuş krem şantiyi karışıma ekleyin ve çırpın 1.
- Homojen olan karışımı uygun bir kaba alın ve buzluğa bırakın 1.
- 30 dakika aralıklarla dolaptan çıkartıp mikserle çırpın ve bu işlemi 5 defa tekrarlayın 1.
- Dondurmanın üzerine karamel sosu dökerek servis yapın 1.
Karamel sos için, şekeri yanmaz yapışmaz bir tavaya alın, şeker tamamen eriyip renk alana kadar kısık ateşte arada karıştırın 1. Şeker tamamen eriyip sıvı hale geldiğinde ve karamel rengini aldığında ocağın altını kapatın 1. 30 saniye bekledikten sonra kremayı azar azar ilave edip bir yandan da sürekli karıştırın 1. Topaklanma olursa tekrar ocağın altını açın ve eriyinceye kadar bekleyin 1. Eriyen sosu soğumaya bırakın 1.
Bu tarif, 4 kişilik olarak hazırlanmıştır 1.
Karamelli dondurma yaparken, karamel sosunun mutlaka soğuduktan sonra dondurma karışımına eklenmesi ve karışımın blenderdan geçirilerek homojen bir yapı elde edilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: