Buradasın
Tarçınlı ve zencefilli dondurma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlı ve zencefilli dondurma yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 bardak şeker 2;
- 1 paket krema 2;
- 1 bardak süt 2;
- 3 yumurtanın sarısı 2;
- yarım limonun suyu 2;
- 1 çay bardağı nişasta 2;
- 1 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil 2.
Yapılışı:
- Limon suyu ve kabuklarını bir kapta karıştırın ve dolapta soğutun 2.
- Diğer malzemeleri ayrı bir kapta çırpın 2.
- Ocakta bir süre pişirerek karışımı ısıtın 2.
- Limonlu karışım ile diğer karışımı uygun bir kapta karıştırın 2.
- Buzluğa koyun ve birkaç saat dondurun 2.
Ayrıca, muzlu ve zencefilli dondurma tarifi için şu malzemeler gereklidir:
Yapılışı:
- Muzları doğrayıp iyice dondurun 1.
- Dondurulmuş muzları, bal, zencefil ve tarçını blenderda püre haline getirin 1.
Tarifler, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: