Buradasın
Tarçınlı ve zencefilli dondurma nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarçınlı ve zencefilli dondurma yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Tarçınlı Dondurma Tarifi:
- Malzemeler: 400 ml çiğ krema, 400 ml süt, 1 ¾ su bardağı toz şeker, 6 yumurtanın sarısı, 1 tatlı kaşığı tarçın, vanilya 1.
- Yapılışı: Sütü vanilya ile kaynatın ve ılımasını bekleyin. Toz şeker, yumurta sarıları ve tarçını çırparak karıştırın. Ardından kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı ılınan süte ekleyip hepsini birlikte 1 taşım kaynatın. Dondurmayı geniş bir kaba alıp yarım saat derin dondurucuda soğutun, ardından el mikseriyle karıştırıp tekrar derin dondurucuya koyun. Bu işlemi en az 3-4 kez tekrarlayarak dondurmanın daha kremamsı ve pürüzsüz olmasını sağlayın 1.
- Zencefilli Dondurma Tarifi:
- Malzemeler: 250 g vanilyalı dondurma, 50 g soyulmuş badem, 170 g toz şeker, 2 yemek kaşığı su, 25 g tereyağı, 1 yemek kaşığı bal, 30 g toz şeker, ¼ tatlı kaşığı toz zencefil, 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu, 15 g un 2.
- Yapılışı: Tereyağı, bal ve toz şekeri bir sos tenceresinde eritin. Toz zencefil, portakal kabukları ve unu ekleyip yumuşayana kadar karıştırın. Karışımdan 2 tatlı kaşığı alıp yağlı kağıtların üzerine daireler şeklinde yayın ve fırında 12-14 dakika pişirin. Sepet şeklini alması için kenarlarına elinizle kıvrımlar yapın. Soğuyunca sepetleri kalıplardan çıkarın 2. Krokan için su, toz şeker ve bademleri şeker eriyip rengi koyulaşıncaya kadar pişirin, ardından karışımı tamamen soğuyuncaya kadar bekletin ve mutfak robotundan geçirip parçalayın 2. Zencefil sepetlerinin içine dondurmayı paylaştırıp üzerini krokanlarla süsleyerek servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: