Buradasın
Laktik kültür dondurularak nasıl saklanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Laktik kültür, dondurularak şu yöntemlerle saklanabilir:
- Püskürterek Kurutma: Laktik asit ve probiyotik kültürler için iyi bir uzun süreli koruma yöntemidir 1. Bu yöntemde kültürler, dondurulduktan sonra vakumda kurutulur 1.
- Dondurarak Kurutma (Liyofilizasyon): Kültürler önce dondurulur, ardından düşük sıcaklıkta ve düşük basınç altında su buharlaştırılarak kurutulur 13. Bu yöntem, mikroorganizmaların canlılığını uzun süre korur 1.
Ayrıca, normal dondurma yöntemi de kullanılabilir; aktif bir starter kültürün inoküle edildiği steril süt, -30 veya -40 °C’ye dondurularak saklanır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: