Maraş dondurması şovu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 5 su bardağı süt (tercihen keçi sütü), 1 buçuk su bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı saf salep. 2. Hazırlık: Sütü derin bir tencereye koyup kaynatın, ardından şeker ekleyerek karıştırın. 3. Salep Karışımı: Bir kasede ılık su ve salebi eriterek karıştırın. 4. Karışımın Birleştirilmesi: Kaynayan şekerli sütün içine salep karışımını yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. 5. Soğutma: Karışımı ocaktan alıp karıştırarak soğutun. 6. Dondurucuya Koyma: Yeterli sıcaklığa düştüğünde, geniş bir kabın içine aktarın ve dondurucuya yerleştirin. 7. Karıştırma: 15 dakika sonra dondurucuyu çıkarıp demir kaşıkla karıştırın ve tekrar dondurucuya koyun. 8. Servis: Dondurmanın kıvamı katılaştığında, servis yapabilirsiniz.