Vata tipi insanlar Ayurveda'ya göre sıcak, besleyici ve yağlı yiyeceklerle beslenmelidir. Önerilen yiyecekler: - Kivi, limon, portakal, çilek, salatalık, bezelye, taze fasulye, kabak, ıspanak, havuç. - Zeytin, pirinç, keçi peyniri, ayran, süzme peynir, yumurta, tavuk, balık, büyük baş eti, hindi. Kaçınılması gereken yiyecekler: - Karpuz, armut, kuru meyveler, mısır, mantar, brokoli, taze soğan, çavdar, buğday kepeği, meyveli yoğurt, kuzu eti, tavşan, geyik gibi av eti. Ayrıca, baharat olarak defne yaprağı, fesleğen, tarçın, adaçayı ve karanfil kullanılması önerilir. Ayurvedik beslenmeye başlamadan önce mutlaka bir doktora danışılmalıdır.