Baton çikolata, farklı dolgu ve aromalarla zenginleştirilmiş olabilir. İşte bazı yaygın baton çikolata çeşitleri ve içerikleri: Bademli sütlü çikolata: Sütlü çikolata (süttozu, şeker, kakao yağı, kakao kitlesi, emülgatör (soya lesitini), doğal vanilin aroması) ve %10 badem içerir. Fındıklı sütlü çikolata: Sütlü çikolata ve fındık içerir. Hindistan cevizli çikolata: Hindistan cevizi içerir. Fıstıklı çikolata: Fıstık içerir. Karışık baton çikolata: Farklı dolgu ve aromaların karışımını içerir. Baton çikolata, değiştirilebilir iç malzeme seçeneği ile de sunulabilir. Alerjik reaksiyonlara karşı, kullanılan malzemeler (süttozu, badem, fıstık vb.) dikkate alınmalıdır.