Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Siyah ve beyaz çikolata farklı sağlık etkilerine sahiptir.
Siyah çikolata, yüksek antioksidan içeriği sayesinde kalp sağlığına faydalı olabilir 23. Araştırmalar, siyah çikolatanın tansiyonu düşürdüğünü, damar işlevini geliştirdiğini ve diyabet, inme ve kalp krizi risklerini azalttığını göstermektedir 2.
Beyaz çikolata ise kakao yağı, şeker ve süt içeriği nedeniyle daha az sağlıklıdır 14. Yüksek yağ ve şeker oranı kilo artışına, kötü kolesterol (LDL) seviyelerinin yükselmesine ve karaciğer yağlanmasına yol açabilir 14. Ayrıca, beyaz çikolata diyabet hastaları için de tehlikelidir, çünkü kan şekerini hızla yükseltebilir 1.
Her iki çikolata türünü de tüketirken ölçülü olmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: