Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ülker fındıklı çikolatanın bozuk olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Ani Sıcaklık Değişimleri: Çikolata, kakao yağı, süt ve şeker gibi hassas bileşenlere sahip olduğu için sıcaklık değişimlerine karşı çok duyarlıdır 14. Klimalı ortamlarda sıcaklık farkları çikolatanın bozulmasına yol açabilir.
- Güneş Işığına Maruz Kalma: Güneş ışığı, çikolatanın erimesine ve kötü kokmaya başlamasına neden olabilir 14.
- Nem Dengesi: Kuru veya nemli ortamlar, çikolatanın fiziksel yapısını bozabilir 1.
- Yanlış Saklama: Çikolatanın buzdolabında saklanması, özellikle ambalajı açılmışsa, nemden dolayı bozulmasına yol açabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: