Avokado ile yapılabilecek turtalar arasında "Avokado Kremalı Turta" öne çıkmaktadır. Malzemeler: 60 gr tereyağı; 1 yemek kaşığı bal; 150 gr graham kraker kırıntısı; 400 gr tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt; 225 gr krem peynir; 2 adet olgun avokado, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış; 60 ml limon suyu; 1 çay kaşığı vanilya; 1/8 çay kaşığı deniz tuzu; 60 gr hindistan cevizi, kızartılmış (süsleme için). Hazırlanışı: 1. Fırını 165 dereceye ısıtın. 2. Tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin, bal ve graham kraker kırıntılarını ekleyip karıştırın. 3. Kırıntıları 23 cm'lik bir turta tabağının tabanına ve kenarlarına yayın, 12-15 dakika pişirin ve soğutun. 4. Orta boy bir kapta yoğunlaştırılmış süt ve krem peyniri karıştırın, elektrikli mikserle iyice çırpın. 5. Avokado püresini limon suyu ile ekleyip süt karışımına ekleyin, vanilya ve tuzu ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. 6. Soğuyan kabuğa karışımı dökün, hindistan cevizi ile süsleyin ve servis yapmadan önce 2-6 saat soğutun.