Avokado ezmesi yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet olgunlaşmış avokado; 1 limon; 1 çay kaşığı nane; 1 çay kaşığı kekik; Yarım çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı tuz; İsteğe göre sarımsak ve maydanoz; 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Avokadoyu uzunlamasına kesin ve ikiye ayırın. 2. Avokadoların içini kaşıkla sıyırarak büyük bir kaseye alın. 3. Avokadoları çatal veya rondo ile püre haline getirin. 4. Limon suyu, kekik, nane, pul biber, tuz ekleyin ve karıştırın. 5. Sarımsak ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. 6. Servis tabağına alıp tatlı kaşığı ve çatal ile şekillendirip servis yapabilirsiniz. Avokado ezmesini kahvaltılarda veya akşam yemeklerinde meze olarak sunabilirsiniz.