Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Avokado ile yapılabilecek turtalar arasında "Avokado Kremalı Turta" öne çıkmaktadır 1.
Malzemeler:
- 60 gr tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı bal 1;
- 150 gr graham kraker kırıntısı 1;
- 400 gr tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt 1;
- 225 gr krem peynir 1;
- 2 adet olgun avokado, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış 1;
- 60 ml limon suyu 1;
- 1 çay kaşığı vanilya 1;
- 1/8 çay kaşığı deniz tuzu 1;
- 60 gr hindistan cevizi, kızartılmış (süsleme için) 1.
Hazırlanışı:
- Fırını 165 dereceye ısıtın 1.
- Tereyağını küçük bir tencerede kısık ateşte eritin, bal ve graham kraker kırıntılarını ekleyip karıştırın 1.
- Kırıntıları 23 cm'lik bir turta tabağının tabanına ve kenarlarına yayın, 12-15 dakika pişirin ve soğutun 1.
- Orta boy bir kapta yoğunlaştırılmış süt ve krem peyniri karıştırın, elektrikli mikserle iyice çırpın 1.
- Avokado püresini limon suyu ile ekleyip süt karışımına ekleyin, vanilya ve tuzu ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpın 1.
- Soğuyan kabuğa karışımı dökün, hindistan cevizi ile süsleyin ve servis yapmadan önce 2-6 saat soğutun 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: