• Buradasın

    Topik içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Topik mezesinin içinde bulunan malzemeler:
    • İç harcı için:
      • piyazlık doğranmış 5 orta boy kuru soğan 23;
      • 2 çay kaşığı tarçın 13;
      • 1 çay kaşığı yenibahar 13;
      • 1 çay kaşığı karabiber 5;
      • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 13;
      • 1 yemek kaşığı çam fıstığı 13.
    • Dışı için:
      • 1 adet haşlanmış patates 12;
      • 300 gram haşlanmış nohut 12;
      • 1 yemek kaşığı tahin 12;
      • 1 çay kaşığı tuz 12.
    Ayrıca, üzeri için zeytinyağı, limon suyu ve tarçın kullanılabilir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Topik tarifi nasıl yapılır?

    Topik tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet soğan - 2 yemek kaşığı çam fıstığı - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - Yarım tatlı kaşığı kimyon - 4 çay kaşığı tuz - 1 adet limon - Yarım su bardağı tahin - 1 tatlı kaşığı beyaz biber - 2 su bardağı haşlanmış nohut Yapılışı: 1. Soğanı soyup ikiye bölerek ince halkalar şeklinde doğrayın ve tencereye alıp haşlayın. 2. Haşlanan soğanları geniş bir kaba alarak üzerine çam fıstığı, kuş üzümü, kimyon ve tuzu ekleyin. 3. Haşlanmış nohutu püre haline getirin. 4. Hafif nemli bir tülbenti tezgaha serin ve üzerine nohutu spatula yardımıyla sıvayın. 5. Tülbenti açtıktan sonra servis tabağına alıp, üzerlerine hafif tarçın serperek servis edebilirsiniz. Alternatif bir topik tarifi için Arda'nın Mutfağı sitesini de inceleyebilirsiniz.

    Topik hangi yöreye ait?

    Topik, Ermeni mutfağına ait bir mezedir.