Buradasın
Etli terbiyeli kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli terbiyeli kereviz yapmak için gerekli malzemeler:
- 200-250 gr kuşbaşı et (kuzu veya dana) 1;
- 1 adet soğan 1;
- 1 adet büyük boy kereviz 1;
- 1 orta boy patates 1;
- 1 orta boy havuç 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 2 çay kaşığı tuz 1;
- zeytinyağı 1;
- yarım limon suyu 1.
Terbiye için:
Yapılışı:
- Kerevizi küp küp doğrayıp kararmaması için limonlu, sirkeli suda bekletin 1.
- Etleri yıkayıp tencerede harlı ateşte mühürledikten sonra kapağı kapatıp suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun 1.
- Ardından sırasıyla yuvarlak doğranmış havucu, kerevizi ve küp küp doğranmış patatesi koyun 1.
- 1 çay bardağı kadar sıcak su koyun ve üzerine tuz ile karabiberi serpin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Yemek pişince limon suyu ve yumurta sarısını çırpın, biraz soğuk su ve biraz sıcak suyla sürekli karıştırın 1.
- Tencereye ilave edin, bir kere nazikçe karıştırıp tencerenin kapağını kapatın 1.
- Kaynamaya başladığı an ocağı kapatın 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: