Buradasın
Etli terbiyeli kereviz nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli terbiyeli kereviz yapımı için gerekli malzemeler:
- 400-500 gram parça et 1;
- 1 adet defne yaprağı 1;
- 1 havuç 1;
- 2 orta boy kereviz 1;
- 2 yumurta sarısı 1;
- 1 limonun suyu 1;
- 1 su bardağı nohut 1;
- 30 gram tereyağı 1;
- Tuz 1;
- Taze çekilmiş karabiber 1.
Yapılışı:
- Nohutları bir gece öncesinden bol suda beklettikten sonra suyunu süzün 1.
- Yapışmaz yüzeyli bir tencereyi iyice ısıtıp etlerin her tarafını kızartın 1.
- Üzerini örtecek kadar su ilave edip 10 dakika haşlayın 1.
- Suyunu süzüp irice doğranmış havuç ve nohutlarla birlikte tekrar tencereye alın 1.
- Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatın 1. Orta ateşte nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlayın 1.
- Kerevizlerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin 1. Tencerenin içine dizin 1.
- Tereyağından küçük parçalar kesip kerevizlerin üzerine serpiştirin 1. Tencerenin kapağını kapatın 1.
- Derin bir kapta yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın 1. 5 dakika sonra yemeğin üzerine gezdirerek dökün 1.
- En son tuz ve taze çekilmiş karabiberi serperek tatlandırın 1. Ocaktan alın 1. Sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için gurmerehberi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: