• Buradasın

    Ayvalı yahni içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ayvalı yahni içine şu malzemeler konur:
    • Ayva 12. Soyulup iri küp doğranır ve limonlu suda bekletilir 12.
    • Kuşbaşı dana eti 12.
    • Patates 12. Soyulup iri küp doğranır 12.
    • Arpacık soğan 12. Soyulup bütün bırakılır 12.
    • Havuç 12. Soyulup iri küp doğranır 12.
    • Çarliston biber 2. Çekirdeği çıkarılıp iri doğranır 2.
    • Tuz, toz şeker, karabiber 12.
    • Tereyağı ve zeytinyağı 12.
    • Su 12.
    Ayrıca, etleri haşlamak için su, sirke, tuz, karabiber ve tereyağı kullanılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yahni hangi etten yapılır?

    Yahni, kuzu eti, dana eti, tavuk eti, balık eti ve hindi eti gibi çeşitli etlerden yapılabilir.

    Yahninin içine ne konur?

    Yahninin içine çeşitli malzemeler eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir. İşte yahni yapımında kullanılan bazı temel malzemeler: Et veya tavuk: Kırmızı et (dana, koyun), tavuk veya hindi eti. Sebzeler: Soğan, sarımsak, domates, biber, patates, havuç, kabak. Baharatlar: Kırmızı biber, karabiber, kimyon, kekik, nane. Soslar: Domates sosu, biber salçası, yoğurt. Baklagiller: Kuru fasulye, nohut, mercimek. Yağlar: Zeytinyağı, tereyağı veya sıvı yağlar. Ayrıca, yahniye sarımsak ve defne yaprağı eklemek de aromasını artırabilir.

    Ayva yahnisi Osmanlı usulü nasıl yapılır?

    Osmanlı usulü ayva yahnisi yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet ayva; 300 gram kuşbaşı dana eti; 2 adet patates; 10 adet arpacık soğan; 1 baş sarımsak; 2 adet orta boy havuç; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı toz şeker; Yarım çay kaşığı karabiber; 1 yemek kaşığı tereyağı; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 4 su bardağı su. Yapılışı: 1. Etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar 5 dakika pişirin. 2. Yağları, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 3. Su ekleyip 15 dakika pişirin, ardından sirkeyi ekleyip 15 dakika daha pişirin. 4. Ayvaları, havucu, patatesi küp küp doğrayın ve etlere ilave edin. 5. Soğan ve sarımsağı da ekleyin, suyunu, tuzunu ve baharatlarını koyup kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişmeye bırakın. 6. Pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra ocağı kapatıp servis edin. Osmanlı mutfağına domatesin geç girmesi sebebiyle, özellikle et yemeklerinde tat vermesi amacıyla meyvelere yer verilmiştir.

    En güzel yahni nasıl yapılır?

    En güzel yahniyi yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram yağsız kuşbaşı et (dana veya kuzu eti) - 10-15 adet arpacık soğan - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı tereyağı - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı: 1. Dana etlerini düdüklüye alın ve kavurun. 2. Ayrı bir tencereye yağı alın. 3. Üzerine etleri alın. 4. Soğanların dağılmaması için pişirme işlemini kısık ateşte ve çok fazla karıştırmadan sürdürün. 5. Yahni hazır olduğunda pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yahniye sarımsak, defne yaprağı ve biberiye ekleyerek farklı aromalar katabilirsiniz.

    Ayva yahnisi hangi yöreye ait?

    Ayva yahnisi, Erzurum yöresine aittir. Erzurum Ayva Yahnisi / Erzurum Ayva Kalyesi, 16.02.2023 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.