Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul yağlaması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şu şekildedir:
Malzemeler:
- Hamur için:
- İç harcı için:
- Üzeri için:
Yapılışı:
- Hamur hazırlığı: Unu bir kabın içine alarak ortasını havuz şeklinde açın 3. Sıvıyağ, maya, tuz, şeker ve ılık sütü ekleyerek karıştırın 3. Karışımın üzerine ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun 3.
- İç harcı hazırlığı: Tavaya zeytinyağı koyarak ısıtın 3. Doğranmış soğanı soteleyin, kıymayı ekleyin ve kavurun 3. Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ilave edin, yarım bardak suyu ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyin 3.
- Hamur ve iç harcın birleştirilmesi: Kabararak iki katına çıkan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve 10 dakika bekletin 3. Bezeleri unlayarak tabak büyüklüğünde açın 3. Teflon tavada arkalı önlü pişirin 3.
- Yağlama yapımı: Önce bir kat hamur, ardından bir kat kıyma koyarak yaklaşık 7 kattan oluşan yağlamayı hazırlayın 3. Son katın üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin 3. Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz 3.
İstanbul'da yağlama yapabileceğiniz bazı mekanlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: