Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İstanbul yağlaması yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- Hamur için: 4 su bardağı un, 1,5 çay kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya, 1,5 su bardağı ılık su 34.
- Kıymalı harç için: 4 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet orta boy soğan (minik doğranmış), 500 gram orta yağlı dana kıyma, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2,5 su bardağı domates püresi veya rendelenmiş domates, 1,5 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1,5 su bardağı su 3.
- Üzeri için: 1 su bardağı yoğurt (arzuya göre), 1 avuç maydanoz 3.
Yapılışı:
- Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın 3. Su, maya, şeker ve tuzu ilave ederek orta kısmını karıştırın 3.
- Ardından hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun 3. Gerekirse un veya su ilavesi yaparak hamuru dengeleyin 3.
- Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın 3.
- Mayalanan hamurdan eşit küçük bezeler hazırlayın (yaklaşık 10-12 adet) 3.
- Hazırladığınız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve ısıtılmış düz bir tavada arkalı önlü pişirin 3.
- Kıymalı harcı için; sos tavasına yağları alın ve kızdırın 3. Ardından kıymayı ekleyip kavurun 3. Soğanları da ilave edip yumuşayana kadar pişirin 3.
- Üzerine salçayı ve domates püresini ekleyip 1-2 dakika kavurun 3. Ardından tuz, karabiber ve suyunu da ekleyip orta ateşte, kaynayıp yağı üzerine çıkana kadar pişirin 3.
- Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka, ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın 3.
- Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde yağlamayı dörde bölün ve maydanoz serpiştirip, arzuya göre üzerine yoğurt ekleyip servis edin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: