Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
TS yufka, Türk Standartları Enstitüsü'nün tanımına göre "Buğday ununun baklava ve böreklik çeşidine içme suyu, yemeklik tuz ve gerektiğinde mevzuatına uygun katkı maddeleri ilave edilip tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun açılarak kısmen pişirilmesi ile elde edilen yarı mamul" olarak tanımlanmaktadır 2.
Yufka, yakın zamana kadar evlerde veya küçük işletmelerde el açması olarak üretilirken, günümüzde modern işletmelerde gelişmiş yufka üretim hatları ile endüstriyel bir gıda ürünü olarak üretilmektedir 2.
Yufka, Türk mutfağında baklava, börek gibi tatlı veya tuzlu hamur işlerinin yapımında kullanılan, ince açma hamurdur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: