Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka, TS 10443 Böreklik Yufka Standardına göre üretilir 1. Bu standartta yufkanın sahip olması gereken özellikler şu şekildedir:
- Renk ve görünüş: Kendine has renkte ve daire, dikdörtgen veya kare şeklinde olmalıdır 13.
- Yırtıklar: Kenarından içeriye doğru 3 cm’den fazla olmamak şartıyla en çok 3 yırtık olabilir 1.
- Tat ve koku: Kendine has tat ve kokuda olmalı, acılaşmış, ekşimiş, kokuşmuş olmamalıdır 1.
- Yabancı madde: Gözle görülen yabancı madde bulunmamalıdır 1.
- Boyut: Çapı veya kenar uzunluğu en az 40 cm, en fazla 70 cm olmalı, kalınlığı en fazla 1.2 mm olmalıdır 1.
- Nem, tuz ve kül içeriği: Belirli sınırların içinde olmalıdır 1.
- Mikrobiyolojik özellikler: Salmonella, Staphylococcus aureus, Escherichia coli gibi zararlı bakteriler bulunmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: