Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufkanın yapılma sebeplerinden bazıları şunlardır:
- Dayanıklı gıda 25. Yufka, bünyesindeki suyun buharlaşması ve yüksek sıcaklık sayesinde mikroorganizmalardan arınarak gevrek ve dayanıklı bir hale gelir 5.
- Göçebe yaşam 5. Konar göçer yaşam tarzında, yufka gibi kolaylıkla başka lezzetlere dönüşebilen ve uzun süre bozulmayan gıdalar tercih edilmiştir 5.
- Yardımlaşma kültürü 2. Türk kültüründe yufka yapımı, yardımlaşarak ve bir seferde komşu ve akrabaların da katılımıyla yapılır 2.
- Somut olmayan kültürel miras 25. Yufka, 2016 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'ne alınmıştır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: