Buradasın
Yufka açmak için püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka açarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun dinlenmesi: Hamurun yoğurulduktan sonra en az 30 dakika, tercihen 1 saat dinlendirilmesi, glutenin rahatça esnemesine yardımcı olur ve daha kolay açılmasını sağlar 235.
- Hamurun kıvamı: Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır 35. Yumuşak kıvamda bir hamur, açarken daha rahat olur 3.
- Un miktarı: Fazla un kullanmak hamurun yüzeyinde sertleşmelere, az un kullanmak ise yapışmalara neden olabilir 235.
- Yoğurma: Hamurun en az 15 dakika sert bir şekilde yoğrulması önerilir 4.
- Merdane veya oklava: Hafif ve uzun bir merdane veya eğik olmayan uzun bir oklava kullanılması, yufkaların daha iyi açılmasını sağlar 5.
- Pişirme: Yufkaların tavayı çok fazla ısıtmadan, her iki tarafı da birkaç saniye pişirilerek, altın rengi alana kadar pişirilmesi önerilir 3.
- İç malzeme: Taze ve kaliteli malzemeler kullanmak, yufkanın lezzetini artırır 2.
- Sabır: Yufka açarken sabırlı olmak, ince açılmış yufkalar elde etmek için önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: