Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tam buğday unundan yapılan lavaş, sadece beyaz un kullanılarak yapılan lavaşa göre daha sert olabilir 2.
Ancak, lavaşın sert olmasını önlemek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
- Hamurun kıvamı: Hamur ne çok sert, ne de cıvık olmalıdır 13.
- Dinlendirme: Bezeleri önceden alıp dinlendirmek, hamurun daha kolay açılmasını ve lavaşın daha güzel kabarmasını sağlar 1.
- Pişirme: Lavaşları harlı ateşte hızlı bir şekilde pişirmek gerekir, yavaş pişen lavaşlar kurur 13.
- Islatma: Piştikten sonra lavaşların üzerine su püskürtmek, yumuşak kalmalarını sağlar 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: