Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lavaşın sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Hamurun yoğurma süresi: Hamurun çok uzun süre veya çok güçlü bir şekilde yoğrulması, glutenin aşırı gelişmesine neden olabilir 2.
- Un miktarı ve türü: Fazla un veya yoğun bir un türü kullanmak hamurun sertleşmesine yol açabilir 25.
- Maya miktarı: Az miktarda maya kullanmak veya mayalanma sürecini yeterince uzun tutmamak, hamurun yeterince kabarmamasına ve lavaşın sertleşmesine neden olabilir 2.
- Mayalanma süresi ve sıcaklığı: Hamurun yeterince mayalanmaması veya çok hızlı mayalanması sertliğe yol açabilir 2.
- Pişirme süresi ve sıcaklığı: Lavaşı çok uzun süre veya çok yüksek sıcaklıkta pişirmek sertleşmesine neden olabilir 24.
- Hamurun dinlendirilmemesi: Hamurun uygun süre boyunca dinlendirilmemesi sert lavaşa neden olabilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: