Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk baklava ile geleneksel baklava arasındaki temel farklar şunlardır:
- Servis sıcaklığı: Soğuk baklava soğuk, geleneksel baklava ise sıcak servis edilir 12.
- İç malzeme ve sos: Soğuk baklavada yoğurt veya süt bazlı soslar ve fındık, ceviz, Antep fıstığı veya hindistancevizi gibi iç malzemeler kullanılabilir 13. Geleneksel baklavada ise genellikle ceviz, fıstık veya Antep fıstığı ve şeker şerbeti bulunur 12.
- Tazelik ve sunum: Soğuk baklava, taze yapılıp buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir 1.
- Hafiflik: Soğuk baklava, süt içermesi nedeniyle geleneksel baklavaya göre daha hafiftir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: