Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek soğuk baklava yapımı için gerekli malzemeler:
- 800 gram baklavalık yufka 1;
- 200 gram tereyağı 13;
- 1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ 1;
- 2 su bardağı şeker 1;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 2 çorba kaşığı kakao tozu 1;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1;
- 2 fincan antep fıstığı (kabuksuz) 1.
Yapılışı:
- Şerbeti için tencerede su, süt ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakın 1.
- Birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğuması için kenara kaldırın 1.
- Sos tavasında tereyağını eritin, üzerinde oluşan köpükleri kaşık ile alın 1.
- Yağ eridiğinde sıvı yağını ekleyin 1.
- Yufkayı borcama yerleştirin, kenar kısımlarını bıçak ile keserek borcam boyutunda yufkalar elde edin 1.
- Borcamın tabanını yağlayın, ardından bir yufkayı yerleştirin 1.
- Her yufkanın arasını yağlayarak dizmeye devam edin 1.
- Ara tabanındaki yufkanın üzerini yağlamadan antep fıstıklarını yayın 1.
- Yufkaları tekrardan yağlayarak dizmeye devam edin 1.
- Fırına vermeden önce kare kare kesin, kalan yağı üzerine sürün 1.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkardığınız baklavayı 10 dakika dinlendirin 1.
- Sıcağı çıkan baklavaya soğuk şerbeti kepçe ile dökün 1.
- 2 saat şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakın 1.
- Bir kasede kakao ve pudra şekerini karıştırın 1.
- 2 saatin sonunda baklavanın üzerine kakao karışımını eleyin 1.
- Dilerseniz bu aşamada tatlının üzerine çikolata da rendeleyebilirsiniz 1.
- Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: