En güzel baklava şerbetini hazırlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: Orta boy bir tepsi baklava için 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su kullanın. 2. Hazırlanışı: Bir tencereye su ve şekeri ekleyin, orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. 3. Kaynatma: Şeker eridiğinde limonun suyunu ekleyin ve şerbeti kaynatın. 4. Pişirme: Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika pişirin. 5. Soğutma: Pişen şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Püf noktaları: - Şerbeti pişirirken karıştırmamaya özen gösterin. - Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir kaşık şerbeti alıp soğumaya bırakın, soğuduktan sonra akıcı ve ipeksi bir kıvamda olmalıdır. - Şerbeti baklavanın üzerine dökerken soğuk olmasına dikkat edin.