Buradasın
Gerçek soğuk baklava nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek soğuk baklavayı anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Renk ve Kızarma: Baklavanın rengi altın sarısına yakın olmalı ve her yeri eşit kızarmış olmalıdır 13.
- Şerbet: Baklava tepsisinde fazladan şerbet bulunmamalıdır, çünkü fazla şerbet baklavanın ağır çekmesine neden olur 1.
- Koku: Baklavayı kokladığınızda yoğun bir Antep fıstığı ve sadeyağ kokusu almalısınız 1.
- Yeme Deneyimi: Baklavayı ağzınıza götürdüğünüzde çıtırtı sesi gelmeli ve yufkaları ince açılmış olmalıdır 1.
- Malzeme Kalitesi: Baklavada kullanılan şeker doğal şeker olmalı ve glikoz içermemelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: