Buradasın
Gerçek soğuk baklava nasıl anlaşılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek soğuk baklavayı anlamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Kullanılan malzemeler: Soğuk baklava, klasik baklavadan farklı olarak sütlü şerbetle hazırlanır 3. Bu nedenle, kullanılan sütün ve çikolatanın kalitesi önemlidir 3.
- Şerbet dengesi: Şerbet, genzi yakmamalı ve hafif olmalıdır 3.
- Tereyağı aroması: Soğuk baklavada tereyağı aroması hissedilmelidir 3.
- Doku: Soğuk baklava, yumuşak bir dokuya sahiptir 5. Klasik baklava ise yufkalarının çıtırlığı ile ön plana çıkar 5.
Soğuk baklavanın, baklavayla tek ortak yanının ince açılmış kat kat yufkadan oluşması ve benzer kesimi olduğu, bunun dışında sütle ıslanan yufkaların yumuşadığı ve baklavalıktan eser kalmadığı, yumuşak, sütlü bir tatlı olduğu da belirtilmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: