Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk baklava ve sütlü nuriye arasında tercih yapmak kişisel zevklere bağlıdır.
Sütlü nuriye, baklavalık yufkaların tek tek yağlanması ve arasına fındık serpiştirildikten sonra fırına verilmesiyle hazırlanır 2. Fırından çıkar çıkmaz üzerine ılık sütlü şerbet dökülür ve fındıkla süslenerek servis edilir 2.
Soğuk baklava ise, baklavalık yufkaların tereyağı sürüldükten sonra orta katına toz Antep fıstığı serpiştirilip fırına verilmesiyle yapılır 2. Fırından çıktıktan sonra üzerine sütlü şerbet dökülür, soğuk dinlendirildikten sonra çikolata rendesiyle servis edilir 24.
Bir ankete göre, okurların %53'ü sütlü nuriyeyi tercih etmiştir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: