Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk baklava ve sütlü nuriye farklı tatlar olup, her ikisi de kendine özgü özelliklere sahiptir.
Soğuk baklava, süt ve çikolata ile hazırlanan, hafif ve serinletici bir tatlıdır 12. Baklavalık yufkaların üzerine tereyağı sürülerek, orta katına toz Antep fıstığı serpiştirilip fırında pişirildikten sonra sütlü şerbet dökülerek servis edilir 23.
Sütlü nuriye ise, baklavalık yufkaların tepside yağlanarak fırına verilmesiyle yapılır ve üzerine sütlü şerbet dökülür 2. Badem ve yufkanın inceliği ile dikkat çeker 2.
Sonuç olarak, tercih kişisel zevklere bağlıdır; bazıları için soğuk baklavanın lezzeti daha iyi olabilirken, bazıları sütlü nuriyeyi daha çok sevebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: