Buradasın
Soğuk baklavanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk baklavanın püf noktaları şunlardır:
- Şerbet: Süt ve şekerden oluşan şerbet, birkaç taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp soğutulmalıdır 13.
- Yufka: Yufkalar taze olmalıdır 12.
- Pişirme: Baklava, önceden ısıtılmış fırında pişirilmelidir 12.
- Dilimleme: Baklava, pişirmeden önce dilimlenmelidir 13.
- Dinlendirme: Tatlı, şerbeti çekene kadar en az 2-3 saat dinlendirilmelidir 12.
- Şerbet dökme: Soğuk baklava, sıcakken soğuk şerbet dökülmelidir 4.
- Kakao ve çikolata: Tatlının üzerine kakao ve pudra şekeri karışımı ile rendelenmiş çikolata serpilebilir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: