Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğuk baklavanın bu kadar tutulmasının birkaç nedeni vardır:
- Hafif ve serinletici olması 13. Soğuk baklava, geleneksel baklavaya göre daha hafiftir ve özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir lezzet sunar 13.
- Farklı lezzet ve doku katmanları 3. İncecik açılmış hamur, bol Antep fıstığı ve krema veya süt bazlı dolgu, her lokmada farklı bir deneyim sunar 3.
- Pratik hazırlanması 3. Hazır milföy hamuru veya yufka ile yapıldığında, hazırlık süresi kısalır 3.
- Uzun süre saklanabilmesi 3. Kalan soğuk baklava, buzdolabında 2-3 gün saklanabilir 3.
- Damak zevkine uygun olması 2. Soğuk baklava, damak zevkindeki değişimlere ve günümüz yaşam tarzına uygun bir tatlı olarak kabul edilir 23.
Ayrıca, soğuk baklavanın mucidi olarak tanınan Yaşar Börü'nün, özellikle yaz aylarında şerbetli tatlılardan ziyade daha hafif ve serinleten tatlılara talep olduğunu belirtmesi de bu tatlıya olan ilgiyi artırmıştır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: