• Buradasın

    Burma şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown *burma şöbiyet* pastries arranged on a copper tray, drizzled with syrup, next to a bowl of crushed walnuts and a rolling pin dusted with flour.
    Burma şöbiyet tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • Hamur için: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı su, 2,5 su bardağı un 3.
    • İç malzeme: 300-350 gram ceviz 3.
    • Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 4-5 damla limon suyu 3.
    • Üzeri için: 150 gram tereyağı veya margarin 3.
    Yapılışı:
    1. Hamur malzemeleriyle orta sertlikte bir hamur elde edin ve bezelere ayırın 3.
    2. Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine nişasta serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin 3.
    3. Bekletilen bezeleri tek tek açarak oklava ile ceviz ekleyin ve dolayın 3.
    4. İki tarafından büzerek oklavadan çıkarın 3.
    5. Hazırlanan tatlının üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin 3.
    6. Bir tencerede su, şeker ve limon suyunu kaynatıp şerbet hazırlayın 3.
    7. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbeti dökün 3.
    Şöbiyet tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 10 yaprak baklavalık yufka 2.
    • 1 kase Antep fıstığı 2.
    • 100 gram tereyağı 2.
    • Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 dilim limon 2.
    Yapılışı:
    1. Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini koyup 15 dakika kaynatın 2.
    2. Tereyağını tavada eritip biraz soğutun 2.
    3. Tezgaha 2 kat baklavalık yufkayı serin ve tereyağı ile yağlayın 2.
    4. Üzerine 2 kat daha yufka serin ve bu işlemi 5 kez tekrarlayın 2.
    5. Yufkaları kare şeklinde 16 eş parçaya kesin 2.
    6. Yufka parçalarına Antep fıstığı ve irmikli harçtan ekleyin 2.
    7. Şöbiyetleri üçgen şeklinde kapatın 2.
    8. Yağlanmış fırın kabına uç kısımları birbirine değecek şekilde
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden, flaky burmalı şöbiyet pastry drizzled with melted butter, resting on a traditional Turkish ceramic plate with a warm, sunlit kitchen in the background.

    Burmalı şöbiyete hangi yağ konur?

    Burmalı şöbiyet yapımında eritilmiş tereyağı kullanılır.
    A warm Turkish kitchen with golden-brown cevizli burma pastries, freshly baked and glistening with melted butter, arranged on a round metal tray, surrounded by scattered walnuts and a dusting of flour on a wooden counter.

    En güzel cevizli burma nasıl yapılır?

    En güzel cevizli burma yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 su bardağı süt; 1 su bardağı su; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta; 1 yemek kaşığı tuz; 1 paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı şeker; 400 gram ceviz; 200 gram tereyağı. Yapılışı: 1. Un hariç diğer malzemeleri genişçe bir kabın içerisine alarak karıştırın. 2. Yumuşak kıvamlı olacak şekilde alabildiğince un ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin ve ardından 8 eşit bezeye ayırın. 4. Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın ve açılan yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 1 avuç kadar ceviz serpin. 5. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp üst üste dizin. 6. Her kestiğiniz şeriti burup yağladığınız tepsiye dizin. 7. 200 derecede ısıtılmış fırında börekleri pişmeye bırakın. Pişen cevizli burma börek, servise hazırdır.

    Burma tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Burma tatlısı malzemeleri kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı yaygın malzemeler: Hamur için: ılık süt; oda ısısında yoğurt; sıvı yağ; 2 adet yumurta; sirke; tuz; kabartma tozu; un (yaklaşık 5-6 bardak). İç harcı için: çekilmiş ceviz. Şerbet için: 3 su bardağı şeker; 4 su bardağı su; 1 dilim limon. Üzeri için: 1 su bardağı sıvı yağ. Ayrıca, Gümüşhane yöresine ait burma tatlısı tarifinde çam fıstığı da kullanılır.

    Şöbiyeti hangi yöreye ait?

    Şöbiyet, Türk mutfağına ait bir tatlıdır. Bazı kaynaklarda, şöbiyet kelimesinin kökeninin Arapçada "halka ait" anlamına gelen "şaabiyat" sözcüğü olduğu ve Oğuzcaya uyarlanarak bu ismi aldığı belirtilmektedir. Ancak, şöbiyetin kesin kökeni bilinmemektedir. Gaziantep şöbiyeti ise Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.