Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burma şöbiyet tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 10 yaprak baklava yufkası 1;
- 5 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 kase Antep fıstığı 1;
- Kaymağı için: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı irmik 1;
- Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu 1.
Yapılışı:
- Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin 1.
- Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, ardından kaynamaya bırakın 1.
- Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın 1.
- Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin 1.
- Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin 1.
- Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın 1.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin 1.
- 180 derece de 25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: