Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Burma şöbiyet tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- Hamur için: 1 yumurta, 1 yemek kaşığı sirke, 1,5 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 su bardağı su, 2,5 su bardağı un 3.
- İç malzeme: 300-350 gram ceviz 3.
- Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 4-5 damla limon suyu 3.
- Üzeri için: 150 gram tereyağı veya margarin 3.
Yapılışı:
- Hamur malzemeleriyle orta sertlikte bir hamur elde edin ve bezelere ayırın 3.
- Bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerlerine nişasta serpin ve buzdolabında 1 saat bekletin 3.
- Bekletilen bezeleri tek tek açarak oklava ile ceviz ekleyin ve dolayın 3.
- İki tarafından büzerek oklavadan çıkarın 3.
- Hazırlanan tatlının üzerine eritilmiş tereyağı dökün ve 180 derece fırında 55-60 dakika pişirin 3.
- Bir tencerede su, şeker ve limon suyunu kaynatıp şerbet hazırlayın 3.
- Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbeti dökün 3.
Şöbiyet tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
- 10 yaprak baklavalık yufka 2.
- 1 kase Antep fıstığı 2.
- 100 gram tereyağı 2.
- Şerbet için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 dilim limon 2.
Yapılışı:
- Bir tencereye su, toz şeker ve limon dilimini koyup 15 dakika kaynatın 2.
- Tereyağını tavada eritip biraz soğutun 2.
- Tezgaha 2 kat baklavalık yufkayı serin ve tereyağı ile yağlayın 2.
- Üzerine 2 kat daha yufka serin ve bu işlemi 5 kez tekrarlayın 2.
- Yufkaları kare şeklinde 16 eş parçaya kesin 2.
- Yufka parçalarına Antep fıstığı ve irmikli harçtan ekleyin 2.
- Şöbiyetleri üçgen şeklinde kapatın 2.
- Yağlanmış fırın kabına uç kısımları birbirine değecek şekilde
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: