• Buradasın

    Burma şöbiyet tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Burma şöbiyet tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
    • 10 yaprak baklava yufkası 1;
    • 5 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • 1 kase Antep fıstığı 1;
    • Kaymağı için: 2 su bardağı süt, 5 yemek kaşığı irmik 1;
    • Şerbeti için: 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu 1.
    Yapılışı:
    1. Kaymak için olan malzemeleri bir sos tenceresine alıp kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin 1.
    2. Ayrı bir sos tenceresine su ve şekeri ekleyip orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, ardından kaynamaya bırakın 1.
    3. Şerbet kaynayınca ocaktan alın ve 1-2 damla limonsuyu ekleyin, karıştırın ve soğumaya bırakın 1.
    4. Baklava yufkalarını ıslatmak için tereyağını bir sos tenceresinde eritin, tüm yufka katlarının aralarını bolca yağlayarak üst üste yerleştirin 1.
    5. Yufkaları 12 eşit kare olacak şekilde kesin 1.
    6. Her bir karenin ortasına önce Antep fıstığı ardından da 1 tatlı kaşığı kadar irmikli karışımdan koyup üçgen şeklinde kapatın 1.
    7. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra pişirme kabına her birinin ucuna diğerinin sırtı gelecek şekilde dizin 1.
    8. 180 derece de 25 dakika pişirin 1.
    9. Fırından çıkan şöbiyeti 5 dakika dinlendirdikten sonra soğuk şerbeti dökün ve üzerine fıstık serpip servis edin 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şöbiyeti hangi yöreye ait?

    Şöbiyet tatlısı, Gaziantep yöresine aittir.

    En güzel cevizli burma nasıl yapılır?

    En güzel cevizli burma yapmak için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: 1 su bardağı süt; 1 su bardağı su; 1 çay bardağı sıvı yağ; 2 adet yumurta; 1 yemek kaşığı tuz; 1 paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı şeker; 400 gram ceviz; 200 gram tereyağı. Yapılışı: 1. Un hariç diğer malzemeleri genişçe bir kabın içerisine alarak karıştırın. 2. Yumuşak kıvamlı olacak şekilde alabildiğince un ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin ve ardından 8 eşit bezeye ayırın. 4. Her bir bezeyi tepsi büyüklüğünde açın ve açılan yufkaların üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 1 avuç kadar ceviz serpin. 5. Tüm yufkalara bu işlemi uygulayıp üst üste dizin. 6. Her kestiğiniz şeriti burup yağladığınız tepsiye dizin. 7. 200 derecede ısıtılmış fırında börekleri pişmeye bırakın. Pişen cevizli burma börek, servise hazırdır.

    Burmalı şöbiyete hangi yağ konur?

    Burmalı şöbiyet yapımında eritilmiş tereyağı kullanılır.

    Burma tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Burma tatlısı malzemeleri şunlardır: Hamur için: 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 2 kaşık yoğurt, 350 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı sirke, 250 gr nişasta, 500 g şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz. İç harç için: 50 g çam fıstığı, 500 g ceviz. Ayrıca, burmaları yağlamak için 150 gram tereyağı veya margarin de gereklidir.