• Buradasın

    Gerçek şöbiyet hamuru nasıl açılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish woman in a sunlit kitchen rolls out thin layers of golden pastry dough on a flour-dusted wooden table, carefully brushing each layer with melted butter while a bowl of walnuts sits nearby.
    Gerçek şöbiyet hamurunun nasıl açıldığına dair bazı bilgiler şu şekildedir:
    • Hamurun hazırlanması 3. Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeler eklenerek hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğrulur 2. Hamur 24 eş parçaya ayrılır ve üzeri temiz bir bezle 1 saat dinlendirilir 2.
    • Hamurun açılması 3. Dinlenen hamur nişastayla açılır ve açılan yufkanın her tarafına tereyağı sürülür 3.
    • Katmanların oluşturulması 3. İkinci yufka açılır ve yağlanmış yufkanın üstüne konur ve her tarafı yağlanır 3. Böylece 7 tane beze üst üste konur ve her katına tereyağı sürülür 3. En son kata gelindiğinde yağ sürülmez 3.
    • Şöbiyetlerin hazırlanması 3. Yufkalar kare şeklinde bıçak yardımıyla kesilir 3. Üzerine arzuya göre ceviz veya fıstık koyulur 3.
    Şöbiyet hamurunun açılması için bir uzmana danışılması önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şöbiyet içinde ne var?

    Şöbiyet içinde bulunan malzemeler: Muhallebi için: süt, irmik, vanilya. İç dolgu için: Antep fıstığı, ceviz veya fındık. Şerbet için: şeker, su, limon suyu. Bazı tariflerde badem içi de kullanılabilir.
    A golden, flaky şöbiyet pastry sits on a ceramic plate, drizzled with cold syrup, surrounded by fresh walnuts and a bowl of chilled syrup, with a rolling pin and flour-dusted counter in the background.

    Şöbiyetin püf noktası nedir?

    Şöbiyet yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Yufkaların tazeliği: Taze baklavalık yufka kullanılmalıdır. Tereyağı: Tereyağı taze olmalı ve köpükleri alınmalıdır. İç harcın kıvamı: Muhallebi harcı çok katı veya çok sıvı olmamalıdır. Şerbetin soğukluğu: Şerbet soğuk, tatlı ise ılık olmalıdır. Pişirme derecesi: Şöbiyet, fırında nar gibi kızarana kadar pişirilmelidir. Dinlendirme: Şerbet döküldükten sonra tatlının en az bir saat dinlendirilmesi gerekir. Dizim: Şöbiyetlerin uç kısmı, pişirme sırasında açılmaması için birbirinin altına gelecek şekilde dizilmelidir. Mesafe: Pişirme sırasında yufkalar kabaracağı için aralarında mesafe bırakılmalıdır.