Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şöbiyet hamurunu açmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Hamur Hazırlığı: Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları 1,5 su bardağı su ile yoğurun 1.
- Bezelere Ayırma: Yoğurduğunuz hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın 1.
- Açma: Bezeleri merdane yardımıyla küçük tabak büyüklüğünde açın ve 15 dakika dinlendirin 1.
- Kat Kat Dizme: Dinlenen hamurları 8’er grup halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin 1.
- İnce Yufkalar: Bir oklava yardımıyla ince yufkalar açın 1.
- Karelere Kesme: Açtığınız yufkaları 10 cm’lik kareler halinde kesin 1.
Bu şekilde hazırlanan hamur, şöbiyetin çıtır dokusunu elde etmek için önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: