Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek şöbiyet hamurunun nasıl açıldığına dair bazı bilgiler şu şekildedir:
- Hamurun hazırlanması 3. Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeler eklenerek hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğrulur 2. Hamur 24 eş parçaya ayrılır ve üzeri temiz bir bezle 1 saat dinlendirilir 2.
- Hamurun açılması 3. Dinlenen hamur nişastayla açılır ve açılan yufkanın her tarafına tereyağı sürülür 3.
- Katmanların oluşturulması 3. İkinci yufka açılır ve yağlanmış yufkanın üstüne konur ve her tarafı yağlanır 3. Böylece 7 tane beze üst üste konur ve her katına tereyağı sürülür 3. En son kata gelindiğinde yağ sürülmez 3.
- Şöbiyetlerin hazırlanması 3. Yufkalar kare şeklinde bıçak yardımıyla kesilir 3. Üzerine arzuya göre ceviz veya fıstık koyulur 3.
Şöbiyet hamurunun açılması için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: