Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şöbiyet tatlısının içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
- Baklava yufkası 13. Şöbiyetin ince ve çıtır katmanlarını oluşturur 1.
- Tereyağı 13. Yufkaların arasına sürülen tereyağı, tatlının lezzetini artırır 1.
- İrmik muhallebisi 13. Tatlıya yumuşak bir kıvam ve hafif bir tat katar 1.
- Kaymak 13. Şöbiyetin asıl yıldızı olan kaymak, tatlıya kremsi bir dolgunluk kazandırır 1.
- Fıstık 13. Tatlının en üstüne serpiştirilen Antep fıstığı, şöbiyetin lezzetini tamamlayan unsurlardan biridir 1.
- Şerbet 13. Su, şeker ve limon suyu ile yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: