Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe peyniri yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Sütün hazırlanması: Süt, 35 derece sıcaklıkta ısıtılır 134.
- Mayalama: Isınan süte peynir mayası eklenir ve sütün kıvam alması sağlanır 134.
- Dinlendirme: Süt, 2 saat içinde jölemsi bir kıvam alır ve ocak kapatıldıktan sonra temiz bir yerde dinlendirilir 134.
- Süzme: Tülbent içine alınan peynir pıhtısı, peynir altı suyunu iyice bırakır 134.
- Fermente etme: Yazın oda sıcaklığında, kışın ise 12 saat buzdolabında dinlendirilir 134.
- Kıvam kontrolü: Bir parça peynir, kaynar suyun içinde erimeye başlarsa olmuş demektir 1.
Künefe peyniri yapımı uzmanlık gerektirdiğinden, evde yapmak yerine hazır almak daha uygun olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: