Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Künefe peyniri yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 litre taze inek sütü 2;
- 1 çay bardağı su 2;
- 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu 2;
- 1/4 çay bardağı tuz 2;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2.
Yapılışı:
- Sütü bir tencereye koyup orta ateşte ısıtın 2. Süt kaynamadan önce sıcaklık biraz arttığında, içerisine sirke veya limon suyu ekleyerek pıhtılaşmasını sağlayın 2.
- Karışımda pıhtılar oluşmaya başladığında sütü ocaktan alın 2.
- Süt pıhtılaştıktan sonra, peynirin suyunu süzmek için temiz bir bez veya ince bir süzgeç kullanarak süzün 2. Peynir altı suyu (peyniraltı suyu) ayrılacak ve geriye kalan katı kısım olan peynir, bir kenarda süzülmeye devam edecektir 2.
- Elde edilen peyniri, elinizle yoğurarak hafifçe sıkın ve tuz ekleyin 2. İsteğe bağlı olarak şeker de eklenebilir, ancak geleneksel künefe peynirinin tuzlu olması gerektiğini unutmayın 2.
- Peynirin daha düzgün ve esnek bir hale gelmesi için bir süre dinlendirilmesi gerekir 2. Ardından, elinizle yuvarlak toplar veya dilim şekilleri verebilirsiniz 2.
- Evde yapılan künefe peynirinin tadı en iyi dinlendikçe oturur, bu nedenle peynirin birkaç saat dinlendirilmesi önerilir 2.
Künefe peyniri, genellikle Hatay bölgesinde üretilir ve satılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: