Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hatay künefelik peynirinin nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, künefe peynirinin bazı özellikleri şunlardır:
- Görünüş 3. Beyaz renklidir ve dil peynirine benzer 3.
- Erime özelliği 14. Isıtıldığında uzar 14.
- Tuz oranı 14. Tuzsuz bir peynir çeşididir 14.
- Üretim 4. Genellikle koyun ya da inek sütünden elde edilir 4.
- Saklama koşulları 4. Düşük tuz oranı ve yumuşak yapısı nedeniyle daha kısa sürede tüketilmesi gerekir 4.
Ayrıca, Hatay künefelik peyniri, 22.12.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: