Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumru tarifi için gerekli malzemeler:
- Ekmeği için:
- Ekmeğin üzeri için:
- İçi için:
Yapılışı:
- Ekmek hazırlığı: Su, maya ve şekeri aktive edin 1. Yoğurt ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın 1. Azar azar unu ekleyin ve güzelce yoğurun 1. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun 1. Yarım saat dinlendirin 1. Beş eşit bezeye bölün 1. Her bir bezeyi uç tarafları ince olacak şekilde şekillendirin 1.
- Pişirme: Pekmez ve suyu karıştırın 1. Ekmeklerin üst tarafını bu karışıma batırın ve fırın tepsisine dizin 1. Üzerine susam serpin 1. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin 1.
- Servis: Fırından çıkan ve soğuyan ekmekleri ikiye bölün 1. Tereyağında biraz ısıtın 1. İç kısımlarına ketçap ve mayonez sıkın, turşuları ilave edin 1. Salamlı, sosisli harcı ekleyerek servis edin 1.
Kumru tarifi, kişisel tercihlere ve bölgesel farklara göre değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: