• Buradasın

    Kumru yemeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kumru yemeği, İzmir yöresine aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Salçalı sucuklu kumru nerenin meşhur?

    Salçalı sucuklu kumru, İzmir iline özgü bir sandviç türüdür.

    Kumrunun içine ne konur?

    Kumrunun içine genellikle domates, turşu, yeşil biber ve İzmir tulum peyniri konur. Bunun yanı sıra, kömürde pişirilmiş sucuk, salam, kaşar peyniri, ketçap ve mayonez gibi malzemeler de eklenebilir.

    Kumru tarifi nasıl yapılır?

    Kumru tarifi için gerekli malzemeler: 4 kumru ekmeği; 10 uzun sosis; 100-150 gram sucuk; 100-150 gram salam; 200 gram hellim peyniri; 1 domates; 1 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Ekmekleri ikiye kesip içlerini yağlayın ve döküm tavada ya da ızgarada gevrekleşene kadar kızartın. 2. Sosisleri uzunlamasına doğrayıp, sucuk ve salamları ince ince kesin. 3. Peyniri dikdörtgen bir şekilde kestikten sonra tereyağını tavada eritin. 4. Sosisleri, salamları ve sucukları kızarttıktan sonra bir kenara alın. 5. Malzemeleri kumrunun içine doldurduktan sonra domatesleri de kesip ekleyin. 6. Son olarak hellim peynirlerini yağsız tavada kızartıp malzemelerin üzerine koyun. Alternatif bir kumru tarifi için Leziz Yemeklerim sitesindeki şu tarifi de inceleyebilirsiniz: Ev Yapımı Kumru Tarifi: 1. Salam ve sucuğu ince ince yuvarlak halka şeklinde doğrayın ve 2 yemek kaşığı sıvı yağda arkalı önlü kızartın. 2. Kaşar peynirini ince ince dilimleyin ve ekmeğin üzerine önce sucuk, sonra salam ve en son doğradığınız kaşar peynirini ilave edip diğer dilim ekmeği kapatın. 3. Afiyetle yiyin.