Kelle paça çorbası en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzeme Hazırlığı: 1 adet kelle, 4 adet paça, 1 yumurta sarısı, 1/2 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı un, 7-8 diş sarımsak ve tuzu hazırlayın. 2. Pişirme: Kelle ve paçaları yıkayıp derin bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve etler kemiklerden ayrılana kadar haşlayın. 3. Etlerin Ayıklanması: Etleri ayırıp küçük parçalar halinde doğrayın, dilin zarını temizleyip küp küp doğrayın ve etlerin tamamını haşlama suyuna geri koyun. 4. Terbiye: Yumurta sarısı, sirke ve unu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, kaynayan haşlama suyundan bir kepçe alarak yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın. 5. Servis: Ilınan bu karışımı çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın, rendelediğiniz veya ezdiğiniz sarımsakları da ekleyin, bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp tuzunu ekleyin ve karıştırın.