Buradasın
Kelle paça en güzel nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kelle paça çorbası en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Hazırlığı: 1 adet kelle, 4 adet paça, 1 yumurta sarısı, 1/2 çay bardağı sirke, 1 yemek kaşığı un, 7-8 diş sarımsak ve tuzu hazırlayın 1.
- Pişirme: Kelle ve paçaları yıkayıp derin bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip kapağını kapatın ve etler kemiklerden ayrılana kadar haşlayın 12.
- Etlerin Ayıklanması: Etleri ayırıp küçük parçalar halinde doğrayın, dilin zarını temizleyip küp küp doğrayın ve etlerin tamamını haşlama suyuna geri koyun 13.
- Terbiye: Yumurta sarısı, sirke ve unu bir kapta pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın, kaynayan haşlama suyundan bir kepçe alarak yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek karıştırın 13.
- Servis: Ilınan bu karışımı çorbaya ekleyip hızlıca karıştırın, rendelediğiniz veya ezdiğiniz sarımsakları da ekleyin, bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıp tuzunu ekleyin ve karıştırın 1. Dilerseniz servis esnasında üzerine yağda toz biber yakarak gezdirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: