Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Katmer yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Hamurun inceliği: Katmer hamuru çok ince (neredeyse yufka gibi) açılmalıdır 15.
- Malzeme sıcaklığı: Hamurun yumuşak kıvamda olması için malzemelerin önceden oda sıcaklığında olması gereklidir 34.
- Dinlendirme: Hamur bezeleri, ayçiçek yağı içerisinde bir süre bekletilmeli ve dinlendirilmelidir 15.
- Yağlama: Açılan hamurların üzerine tereyağı sürülmeli ve iç malzemeler eklenmelidir 25.
- Katlama: Hamur, zarf veya mektup zarfı şeklinde katlanmalıdır 12.
- Pişirme: Katmer, yağsız ve çok kısık olmayan bir tavada pişirilmeli, piştikten sonra üzerine tereyağı sürülmelidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: