Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık dolmalık kurutma için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzeme Hazırlığı: Dolmalık kabak, biber ve patlıcan gibi sebzeleri yıkayıp temizleyin 34.
- İçlerini Oyma: Sebzelerin içlerini oyup, acılığının gitmesi için tuzlu suda bekletin 14.
- Kurutma: Sebzeleri tek sıra halinde sererek gölgede kurumaya bırakın 1. Kuruma süreci hava koşullarına bağlı olarak 2-3 hafta sürebilir 4.
- İplere Geçirme: Kuruyan sebzeleri iplere geçirerek büyük halkalar elde edin ve asarak gölgede kurutun 1.
Kurutma işlemi tamamlandıktan sonra sebzeleri bez torbada veya hava geçirmeyen bir kapta saklayabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: