Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karışık dolmalık kurutma hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, dolmalık kabak ve patlıcan kurutma yöntemleri şu şekildedir:
- Dolmalık Kabak Kurutma:
- İri ve olgun kabaklar seçilir, yıkanır ve sap kısımları kesilir 5.
- Kabaklar alacalı şekilde soyulur ve tam ortadan ikiye bölünerek içleri boşaltılır 5.
- İç kısımlar farklı yemeklerde kullanılmak üzere ayrılır 5.
- Kabaklar, ortaları aşağı bakacak şekilde kalın bir ipe dizilir 5.
- İpe dizilen kabaklar, güneş ışığı almayan gölge bir yere serilir veya asılır 5.
- Kabaklar, ortalama 2-3 gün içinde tamamen kurur 5.
- Dolmalık Patlıcan Kurutma:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: