Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolma yapımı için iki farklı tarif önerisi:
- 15 adet orta boy dolmalık biber 1
- 250 gr. dana kıyma 1
- 1 su bardağı dolmalık pirinç 1
- 50 gr. margarin veya 1 çay bardağı sıvı yağ 1
- 2-3 adet domates 1
- Yarım demet maydanoz 1
- 1 orta boy kuru soğan 1
- 1 çorba kaşığı domates salçası 1
- 2 su bardağı sıcak su 1
- Tuz, karabiber, kırmızı biber, kuru nane 1
Yapılışı:
- Dolmalık biberleri iyice yıkayın, sap kısmını kapak yapılabilecek şekilde bıçakla kesin ve tüm çekirdekleri çıkarın 1.
- Pirinçleri yıkayıp iyice süzün, domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartarak kıyın 1.
- Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, margarinin veya sıvıyağın yarısını, pirinci, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiberle iyice karıştırın 1.
- Bir tatlı kaşığı yardımıyla biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin 1.
- Doldurulmuş dolmalık biberleri tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin 1.
- Kalan yağı ve domates salçasını küçük bir kapta kavurarak içine iki bardak kaynar su ilave edin 1.
- Hazırladığınız sosu biberlerin yanından tencereye koyun 1.
- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin 1.
- Yarım saat sonra biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir 1.
- Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi 2: Malzemeler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: