Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolmalık patlıcan seçerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Boyut: Dolmalık patlıcanlar genellikle 10-15 cm uzunluğundaki küçük ve orta boyda olmalıdır 1.
- Renk: Patlıcanın rengi canlı ve parlak olmalı, koyu mor veya siyah renkte olması tercih edilir 12.
- Yüzey: Kabuğu pürüzsüz ve sert görünmeli, kırışıklıklar veya çürükler olmamalıdır 1.
- Şekil: Yuvarlak veya oval bir şekle sahip olmalıdır 1.
- Ağırlık: Patlıcan ağır hissetmelidir, hafif olanlar içlerinin boş olabileceğini gösterir 1.
- Sap: Sap kısmı yeşil ve taze olmalıdır 1.
- Tohumlar: Üzerinde küçük beyaz taneler (tohumlar) varsa, bu patlıcanın olgunlaşmakta olduğunu gösterir ve fazla olgunlaşmamış olanlar tercih edilmelidir 1.
Ayrıca, mevsiminde taze olarak seçilmesi de önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: