Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dolmalık patlıcan seçerken dikkat edilmesi gerekenler:
- Şekil: Eğri patlıcanlar yerine düz şekilli patlıcanlar tercih edilmelidir 25.
- Boyut: Orta boy patlıcanlar seçilmelidir 25.
- Etlilik: Dolmalık patlıcan olarak tombul ve etli patlıcanlar seçilmelidir 25.
- Çekirdek: Büyük patlıcanlar acı tat içerebilir, küçük ve olgunlaşmamış patlıcanlar tercih edilmelidir 2.
- Kabuk: Taze, parlak kabuklu patlıcanlar seçilmelidir 25.
- Sapı: Patlıcanın sapı kahverengi değil, yeşil olmalıdır 2.
Ayrıca, patlıcanın sapı ile beraber kurutulacağı durumlarda sap patlıcan tercih edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: