Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep'te yöresel kahvaltılarda aşağıdaki lezzetler sunulur:
- Katmer: Mermer tezgahta açılan incecik hamurun içine öğütülmüş Antep fıstığı, süt veya irmik kaymağı ve az şeker konarak yapılan bir tatlıdır 24.
- Beyran Çorbası: Kuzu eti, pirinç ve baharatlarla hazırlanan, sabah kahvaltılarında tüketilen geleneksel bir çorbadır 123.
- Nohut Dürüm: Taş ocaklarda pişen nohut, baharatlarla harmanlanıp açık ekmek içinde servis edilir 23.
- Paça: Kahvaltılarda da tercih edilen bir lezzettir 3.
- İçli Köfte: Bulgur ve kıyma harcıyla yapılan, kızartılarak servis edilen bir köftedir 4.
- Yuvalama: Yoğurtlu ve yemek kıvamında bir çorbadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: