Buradasın
Türkiye'nin en meşhur yöresel yemekleri nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en meşhur yöresel yemekleri arasında şunlar bulunmaktadır:
- Gaziantep Baklavası: İnce yufka, antep fıstığı ve sadeyağ ile hazırlanan ünlü tatlı 13.
- Kayseri Mantısı: El emeği ile yapılan, "bir kaşıkta 40 mantı" sözüyle meşhur yemek 13.
- Adana Kebap: Özel baharatlarla yoğrulan kuzu etinin şişlerde köz ateşinde pişirilmesiyle hazırlanan lezzet 13.
- Trabzon Kuymağı: Mısır unu, tereyağı ve Trabzon peyniri ile yapılan kahvaltılık 1.
- İzmir Boyozu: Sefarad Yahudileri tarafından Türk mutfağına kazandırılan hamur işi 1.
- Konya Etli Ekmeği: İncecik hamur üzerine özel harçla yapılan yemek 1.
- Hatay Künefesi: Tel kadayıf ve tuzsuz peyniriyle ünlü tatlı 1.
- Mardin Kaburga Dolması: Özenle hazırlanan iç pilavın kaburga etinin içine doldurulmasıyla yapılan yemek 1.
- Edirne Tava Ciğeri: İnce dilimlenmiş ve unlanmış dana ciğerinin kızartılmasıyla hazırlanan yemek 1.
- Bursa İskender Kebabı: Közlenmiş döner etinin üzerine tereyağı ve domates sosu dökülerek servis edilen kebap 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: