Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gaziantep sofrasında yenebilecek bazı yemekler:
- Patlıcan Kebabı 135. Közlenmiş patlıcan ve kuzu etinin şişlere sıra sıra dizilmesiyle hazırlanır 35.
- Simit Kebabı 125. İnce bulgur ve zırh kıyması ile yapılır, fıstıklı yoğurt eşliğinde sunulur 25.
- Ali Nazik Kebabı 125. Közlenmiş patlıcan, yoğurt ve kıyma ile hazırlanır 25.
- Antep Lahmacun 12. İncecik hamuru ve etli harcıyla geleneksel bir lezzettir 3.
- Yuvalama 234. İnce bulgurla yoğrulan minik köftelerden ve etli yoğurtlu bir çorbadan oluşur 3.
- Nohut Dürüm 134. Haşlanmış nohut ve lavaş ile hazırlanır 3.
- Firik Pilavı 124. Nohut ve bulgur ile yapılan, Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip bir pilavdır 2.
- Şiveydiz 24. Kuzu eti, taze sarımsak ve nohut ile hazırlanan bir çorbadır 2.
- İçli Köfte 245. Genellikle kuzu kıyması ile hazırlanır 4.
- Kuru Dolma 15. Kurutulmuş kabak, biber ve patlıcandan yapılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: