Buradasın
En kolay bisküvili pastanın sosu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En kolay bisküvili pastanın sosu için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 200 gram bisküvi (tercihen petit beurre veya kakaolu bisküvi) 1
- 2 su bardağı süt 12
- 1 paket vanilin 1
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası) 1
- 3 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 paket krem şanti (isteğe bağlı) 1
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı) 1
Hazırlık:
- Bir tencereye süt, toz şeker, nişasta ve vanilini ekleyin 1.
- Karışımı orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 1.
- Koyu bir kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin 1.
- Piştikten sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 1.
- Oda sıcaklığına gelen karışıma isteğe bağlı olarak krem şanti ve sıvı yağı ekleyin 1.
- Karışımı iyice çırpın 1.
- Hazırladığınız sosu, daha önceden kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün 1.
- Bisküvilerin sosu çekebilmesi için en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin 1.
Servis önerileri olarak, sosun üzerine meyve dilimleri ekleyebilir veya rendelenmiş çikolata serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: