Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvi pastasının püf noktaları şunlardır:
- Muhallebinin Pürüzsüz Olması: Muhallebinin topaklanmaması için karıştırma işlemi sürekli yapılmalıdır 1. Orta ateşte pişirilmeli ve kaynamaya başladığında hemen ocaktan alınmalıdır 1.
- Bisküvilerin Fazla Islatılmaması: Bisküviler çok fazla sütle ıslatılırsa yumuşayıp dağılabilir 1. Hafifçe ıslatarak kıvamını korumasına dikkat edilmelidir 1.
- Pastanın Buzdolabında Dinlendirilmesi: Pastanın en az 2-3 saat dinlendirilmesi, lezzetinin daha iyi oturmasını sağlar 13.
- Katmanların Düzgün Olması: Kullanılan kabın tabanını iyice düzleştirmek ve her bisküvi katmanını eşit şekilde dizmek önemlidir 5.
- Ek Malzemeler: Pastanın üzerini kakao, hindistancevizi, rendelenmiş çikolata veya fındık gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: