Balkabaklı bisküvili pasta yapımı için gerekli malzemeler: 4 su bardağı süt; 7 çorba kaşığı toz şeker; 7 çorba kaşığı irmik; 1 paket vanilya; 2 kg kadar balkabağı; 2 buçuk su bardağı toz şeker; 1 paket bisküvi; 1 su bardağı ceviz. Yapılışı: 1. Bal kabaklarını küp küp doğrayın. 2. Bir tencereye kabakları ve üzerine şekeri ilave edip pişmeye bırakın. 3. Kabaklar piştikten sonra sıcakken ezin ve içerisine parçaladığınız bisküvileri, cevizleri de ilave edin. 4. Ayrı bir tencerede soğuk sütü, irmiği, şekeri, vanilyayı koyup sürekli karıştırarak pişirin. 5. Yuvarlak çemberi servis tabağına yerleştirin. 6. Buzdolabında 4-5 saat kadar dinlendirin. 7. Servis yapmadan önce çemberi çıkarın ve üzerini süsleyerek servis edin. Alternatif bir tarif için rumma.org sitesini ziyaret edebilirsiniz.