Balkabaklı bisküvili pasta yapmak için gerekli malzemeler: Kreması için: 3,5 su bardağı süt, 1 çay bardağı şeker, yarım çay bardağı un, yarım çay bardağı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığının ucuyla tereyağı, 1 paket vanilya. Kabak püresi için: 850 gram ayıklanmış kabak, 2 su bardağı şeker. Ara katlar için: 3,5 paket pötibör bisküvi (500 gr). Üzeri için: Ceviz ve fındık kırığı. Yapılışı: 1. Kabak püresi için: Ayıklayıp yıkadığınız kabakları küp küp doğrayın. Pişirme tenceresine alıp üzerine şekeri ilave edin. Kısık ateşte, su eklemeden kendi suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin ve altını kapatın. Tencerede suyu kaldıysa süzün. Yumuşayan kabakları çatal yardımıyla iyice ezerek püre yapın. 2. Kreması için: Tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri bir kaba alıp kısık ateşte çırpma teliyle çırparak pişirin. Koyulaşan muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve altını kapatın. 3. Pastanın montajı: Dikdörtgen bir tepsinin içine bir sıra bisküvi dizin. Üzerine kabak püresi yerleştirin. Bir sıra daha bisküvi dizip muhallebi sürün. Tekrar bir sıra muhallebili kat yapıp en üste bisküvi dizin ve kabak püresi sürün. 4. Süsleme ve dinlenme: Üzerine ceviz ve fındık kırığı serpin. Dolapta birkaç saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde dilimleyerek servis edebilirsiniz.